Kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang

Peuterspeelzaal de Kinskorref

In Mariaberg is iedere peuter van harte welkom om bij peuteropvang Kinskorref van MIK op ontdekkingstocht te komen: spelen, ontdekken, leren én vriendjes maken! Aandacht staat voorop, voor zowel peuter als ouder.

Contact
Mik kinderopvang, locatie peuterspeelzaal de Kinskorref Anjelierenstraat 35
Bereikbaar via www.mik-kinderopvang.nl of via 06-27312815

MIK

Mik Kinderopvang is een kinderopvangorganisatie voor Maastricht en Heuvelland. Ze bieden, naast de peuteropvang bij de Kinskorref, ook op verschillende plekken in de omgeving buitenschoolse opvang voor 4-12 jarigen.

Contact
www.mik-kinderopvang.nl

Scholen

In Mariaberg zelf is geen basisschool of voortgezet onderwijs. Maar er zijn wel een heel aantal scholen in de directe omgeving. Dus keuze genoeg.

Basisschool Emile Wesly

“We zijn een kleine buurtschool, met een protestant-christelijke identiteit. Aandacht voor elkaar staat centraal. Er zijn kleine klassen, waardoor het mogelijk is de kinderen onderwijs op maat te bieden.”

Contact
Basisschool Emil Wesly
Beeldsnijdersdreef 201
Bereikbaar via directie@emileweslyschool.nl of via 043-3431821

Sint Oda school

“We steken onze nek uit voor ieder kind gericht op een maximale leeropbrengst” is het motto van de Sint Oda school. De school is onderdeel van een kindcentrum, een samenwerkingsverband in één gebouw met basisschool St Oda, peuteropvang Lambiek en BSO Samen Spelen.

Contact
Sint Oda school
Pastoor Habetsstraat 40
Bereikbaar via www.oda-bs.nl of via 043-3430970

Speelpan

Speelpan West is een plek waar ouders/opvoeders met hun kinderen samen kunnen spelen, andere ouders en kinderen ontmoeten en creatief bezig zijn. Er zijn een speelinloop, een speel- o-theek om speelgoed te lenen en een speelgoedbank, zodat alle kinderen kunnen spelen.

Contact
Speelpan-west
Sproetepad 20 (Malpertuis)
Bereikbaar en informatie via opvoedondersteuner Sara Hautvast 06-52807587 of via www.trajekt.nl

Opvoedingsondersteuning

Voor alle vragen, informatie en advies over de opvoeding en het opgroeien van kinderen kun je terecht bij opvoedondersteuner Sara Hautvast.

Contact
Sara Hautvast, opvoedondersteuning Trajekt
Bereikbaar via 06-52807587

Jeugdwerk Trajekt

Een aantal vrijwilligers organiseren op woensdagmiddag een activiteit voor 5 tot 10 jarigen en samen met een aantal tieners speciale pre-tiener-activiteiten op donderdagavond. Het zijn activiteiten die aansluiten bij jullie leeftijd en jullie leefwereld.

Contact
Gina Mingels en Jesse Dessart jeugdwerkers Trajekt
Bereikbaar via www.trajekt.nl en via 043-7630040

VIND

VIND is een initiatief van enkele gezinnen uit Mariaberg. “Geraakt door de liefde van Jezus willen we positief bijdragen aan de wijk.” In VIND gaat het om elkaar helpen, samen eten, lachen, vriendschap opbouwen en (verder) ontdekken wie Jezus is. Regelmatig organiseren ze sportieve of creatieve activiteiten voor jong en oud. Iedereen is welkom om mee te doen.

Contact
VIND
Bereikbaar via facebook @VINDMaastricht of via Stefan en Lisa Schenkel, Gildenweq 58, 06-50535218

Buiten spelen

In Mariaberg kun je op verschillende plekken lekker buiten spelen.
Zo zijn er (grotere of kleine) speeltuintjes in:
de Aert van Trichtweg, op het grasveld van de Begoniastraat, op het grasveld aan het Bataviaplantsoen, aan het Goeman Borgesiusplantsoen en op het Volksplein. Daarnaast is er een voetbalkooi en een basketbalpleintje naast de FlorasingeL

LEF

Stichting LEFteam creëert nieuwe kansen voor jongeren in de leeftijd tot 27 jaar. Ze draaien en helpen mee in een realistische omgeving met o.a. horeca-event-groen-bakkerij-ICT en ontdekken op deze wijze hun (latent) talent.

Contact
LEF, Locatie Coöperatie Blauwdorp, Elisabeth Strouvenlaan 51A
Info: www.cooperatieblauwdorp.nl of via 043-3581927