In Mariaberg wonen heel veel kunstenaars. Dit komt onder andere door de ateliers van SAM (Stichting Ateliers Maastricht).

SAM, Ateliers voor kunstenaars

SAM verhuurt ateliers aan professionele kunstenaars, kunstenaars­initiatieven en kunstopleidingen. Daarnaast zetten ze zich in om het aanbod van passende en betaalbare ruimtes uit te breiden. In Mariaberg zitten onder andere SAM-kunstenaars in de oude Don Bosco-school aan de Ajelierenstraat en in de Seringenstraat.

Contact
SAM Ateliers voor kunstenaars
Bereikbaar via www.sam-ateliers.nl of via 043-3614561

Fantastikè Ateliers

Stichting Fantastikè is ervoor mensen meteen psychiatrisch heden en/of verleden. In de ateliers van Fantastikè is ruimte voor een twintigtal kunstenaars. Mensen die serieus bezig zijn met het ontwikkelen van hun eigen kunst. Kunst is een belangrijk middel en doel om gezond bezig te blijven.

Contact
Stichting Fantastikè
Bereikbaar via www.fantastike.nl

Bankastudios

Bankastudios is een broedplaats voor muziek, toneel en beeldende kunst. Zij bieden aan individuele muzikanten, bands, koren, orkesten, cabaret- en toneelgroepen betaalbare oefenruimtes en opnamestudio’s aan en het gebruik van de concertzaal. Tevens bieden ze kantoorruimtes voor creatieve bedrijven en ZZP-ers.

Contact
Bankastudios
Bereikbaar via info@bankastudios.nl