In Mariaberg zijn een aantal reguliere buslijnen van Arriva. Daarnaast kan er door mensen, die niet zelfstandig kunnen reizen, gebruik gemaakt worden van ‘vervoer op maat’. En er is een scootmobiel-uitleen in het buurtcentrum.

Buslijnen Mariaberg

Buslijnen 1,3,4 en 6 verbinden Mariaberg met de andere wijken en het centrum. Je vindt de bushaltes op de Ruttensingel (ter hoogte van de rijwielhandel Walstock en de meester Ulrichweg).

Vervoer op maat

Voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking, kan er een vervoerspas aangevraagd worden via de WMO (gemeente Maastricht). Met deze pas kun je voor een bepaald aantal kilometers per jaar gebruik maken van vervoer op maat. Meer informatie via WMO gemeente Maastricht via www.gemeentemaastricht.nl of telefoonnummer 14043.

Uitleen scootmobiel

Wil je graag af en toe gebruik maken van een scootmobiel? Dan kun je in het buurtcentrum Mariaberg een scootmobiel lenen voor een hele of halve dag. Eerst moetje wel je rijvaardigheid officieel laten beoordelen.
Meer informatie via www.gemeentemaastricht.nl/scootmobiel of via buurtcentrum Mariaberg, Anjelierenstraat 35, 043-3760040.