In Mariaberg is een hondenlosloopgebied in Trichterveld, tussen de Celebesstraat en Madoerastraat. Er staan in de wijk op verschillende plekken hondenpoep-bakken met daarin ook zakjes.

Kippenproject Mariaberg

Op het veldje aan de Seringenstraat staat een groot kippenhok. De kippetjes en haan worden verzorgd door een aantal kippenouders uit de buurt. Je kunt ook meedoen. Je kunt je opgeven via Match en via het buurtcentrum Mariaberg, Anjelierenstraat 35.

De dierenvoedselbank

in Mariaberg staat iedere eerste donderdag van maand de dierenvoedselbank bij het buurtcentrum. Bewoners die hiervoor in aanmerking komen, kunnen hier gratis dierenvoer en ander lekkers voor hun huisdier halen.

Contact
info@hvhlimburg.nl

Dierenkliniek Verhey

Sint Annalaan 4
043-3631818

Volkstuin

Stichting volkstuin Annadal is een kleine en gezellige volkstuin­vereniging, aan de Beeldsnijdersdreef. Wat meteen opvalt is de weldadige rust als je door de meidoornhaag naar binnen loopt. Je laat de stadsdrukte achter je en waant je in een oase, met fluitende merels en zoemende bijen en hommels. De variatie aan bloeiende planten zorgen vooreen grote biodiversiteit. Als je meer wil weten, kom dan eens langs tijdens het gemeenschappelijk onderhoud, iedere eerste zaterdagochtend van de maand.

Contact
Volkstuin Annadal
Beeldsnijdersdreef, naast de Emile Wesly-school
Bereikbaar via sva.bestuur@gmail.com of www.groen-maastricht.com/initiatieven/volkstuinannadal.html

Borgesiusplantsoen

Het Borgesiusplantsoen is een zelfbeheergroenproject dat ook de functie van buurtontmoetingsplek heeft, bijv, tijdens de burendag. Vanaf 1 maart kun je er elke donderdagmorgen en elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 uur-12.00 uur terecht om de handen uit de mouwen te steken bij het onderhoud, maar ook om een praatje te maken. Want ook mensen zonder groene vingers zijn welkom!

Contact
Minister Goeman Borgesiusplantsoen Maastricht
Bereikbaar via facebook: ministergoemanborgesius plantsoen-Maastricht en via Marleen Essers 0647127554

Byeboere

“Het verbinden, inspireren en mobiliseren van mensen met elkaar en met de natuur in de buurt is ons belangrijkste doel. Bijen zijn onze passie, mensen verbinden is onze missie. Dit doen we door middel van uiteenlopende actieve en educatieve activiteiten.”

Contact
Bereikbaar via www.byeboere.com of via 06-24278893