In onze straat bevinden zich dertien honden en hun eigenaars. Ook wij zijn hondenbezitters van Luca en Donda, wat maakt dat we met de andere buren regelmatig contact hebben. Nina woont nu 13 jaar in Mariaberg. Eerst op de Proosdijweg, maar daar moest ze weg vanwege de sloop. Servatius voerde op ’t laatst de druk op en Nina heeft toen de keuze gemaakt voor haar huidige woning. Achteraf heeft ze daar spijt van. De woning is, naar haar mening, te klein in verhouding tot de hoogte van de huur. Ze had misschien wat langer moeten wachten met het maken van een definitieve keuze. Ze wilde echter graag op Mariaberg blijven wonen. De buurt bevalt haar uitstekend. Ze heeft er in de loop der jaren enkele vrienden gemaakt en is heel tevreden met haar buren.

Nina werkt sinds kort 26 uur per week bij het Leger des Heils. Dat is een verbetering vergeleken met haar vorige baan in de gehandicaptenzorg. De arbeidsvoorwaarden zijn nu een stuk beter: zo kan ze zelf haar rooster indelen. Het werk is erg leuk. Regelmatig praatjes maken met de bezoekers en hun levensverhalen aanhoren. Om een huiselijke sfeer te creëren wordt er door de begeleiding zelf gekookt.

Nina is, naar eigen zeggen, een Einzelgänger. Ze is niet het type voor groepsactiviteiten in de buurt. Wat De Blauwe Loper betreft is het prettig dat er meer groen in de wijk komt en ook het wandel- en fietspad van Trichterveld tot aan het Vrijthof is een pluspunt. Ze zou eigenlijk liefst buiten willen wonen met veel dieren, maar dat zit er helaas niet in.

Luca, de hond van Nina