All inclusive
24/7 geopend

Onbeperkt eten en drinken

Gratis kusjes en knuffels

De deur staat altijd open

Dit hotel wordt met veel liefde gerund

Kleinkinderen altijd welkom

(meer dan 5 sterren waard).

Jozefien (73) woont al twintig jaar in Mariaberg en wil graag haar verdere leven hier blijven wonen. Die kans is groot want haar woning staat niet op de nominatie om gesloopt te worden, wel gaat Servatius eind 2020 renoveren. Daar ziet ze erg tegen op. In verband met de brandveiligheid worden de plafonds vervangen, er komt een nieuw dak, de buitenmuur wordt opnieuw gevoegd, er komen nieuwe ramen en deuren. Tijdens de renovatie blijven zij, haar man en dochter wel in hun huis wonen. Dat geeft een boel gedoe.

Vanwege haar kleinzoon kwam Jozefien 20 jaar geleden naar Mariaberg. Hij wilde graag dat zijn geliefde oma in de buurt kwam wonen en zodoende ruilde Jozefien haar woning in Malberg met de woning van een andere bewoonster in Mariaberg. Bovenstaande tekst hangt op een bord in haar woonkamer; die kreeg ze van haar kleinkinderen met Kerstmis cadeau. Het tekent de warme relaties die Jozefien onderhoudt met haar familie en naasten.

Jozefien is niet iemand voor koffieleuten of groepsactiviteiten. Wel kookt ze al jaren voor haar buurman die aan de ziekte van Parkinson lijdt en wiens enige zoon in Alkmaar woont. En ze was drie jaar lang vrijwilligster voor blindengeleidehonden. Ze ving drie jaar geleden een zwerfkat op en die heeft ze nog steeds. Aan sociale betrokkenheid ontbreekt het haar niet. Ze werkt samen met haar man iedere dag tussen acht en twaalf uur met veel plezier in hun volkstuin op Daalhof.

Op de vraag wat er volgens haar in de buurt zou moeten veranderen, zegt ze: ‘Die boomspiegels moeten weg, die dienen alleen maar als katten- en hondenbak. Er wordt ’s nachts met brommers over de tuinpaden achter onze huizen gesjeesd en daar valt weinig aan te doen en het is ongelooflijk hoeveel troep er op ongepaste tijden op stoepen wordt gedeponeerd. Daar zou handhaving beter op moeten letten.’

Al met al is Jozefien tevreden met haar woning en woonomgeving, al kunnen sommige dingen beter.