Op donderdagavond 13 juni werden de Blauwe Loper en het nieuwe buurtpark in Mariaberg officieel in gebruik genomen. Samen met de bewoners is de afgelopen tijd gewerkt aan de inrichting van het buurtpark. Waarin ontmoeting centraal staat. Dat kan onder andere in de nieuwe gemeenschappelijke ruimte ‘De Binnenloper’.

Een naam die door de bewoners is bedacht en op 13 juni werd onthuld door Peet Lemmens (voorzitter buurtnetwerk), Leon Breukers (directeur-bestuurder Servatius), Michael Theuns (gedeputeerde Provincie Limburg) en Patrick Ubags (directeur Van Wijnen Sittard)


Blauwe Loper en buurtpark Mariaberg in gebruik genomen

Gisteren werd de Blauwe Loper en het nieuwe buurtpark in Mariaberg officieel in gebruik genomen. Ook werd de naam van de nieuwe maatschappelijke ruimte onthuld. Die draagt de naam ‘De Binnenloper’.

De afgelopen periode is er samen met de bewoners gekeken naar de invulling van het park. In het park is voldoende ruimte voor ontmoeten en bewegen in het groen. Zo zijn er een wadi, stepping stones, een pomp met waterloopje voor de kinderen en een ontmoetingsplek centraal in het park gecreëerd. In het park staat een oude vijgenboom, die behouden is uit één van de oude tuinen als herinnering aan vroeger.

Verbinden
De Blauwe Loper staat voor een goede fiets- en wandelverbinding tussen de buurten Trichterveld, Mariaberg, Blauwdorp en de binnenstad. Eind 2021 zijn de werkzaamheden aan de Blauwe Loper gestart. Aannemer Van Wijnen heeft voor woningstichting Servatius 135 appartementen, twee woon-werkwoningen en een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd in Mariaberg. In 2022 startte aannemer Bloem Infra in opdracht van de gemeente met de aanleg van het park en het fietspad.

Bron: rtvmaastricht.nl
Auteur: Sandra Schols
Foto’s: Laurens Bouvrie / Sandra Schols